2022 välkomnade vi er till ett miniBACKSTAGE på platsen ”Andra Sidan”

Medan vi kraftsamlar inför fler framtida kulturfyrverkerier och lägger grunden för en robust kreativ infrastruktur så håller vi glöden vid liv med ett event i miniformat. På den fantastiskt natursköna gården ”ANDRA SIDAN” kan du i år uppleva musik, konst och gemenskap. Missa inte detta sensommarguld!

Höggeröd 348, 47392 Henån
Inträde: 50 kr för vuxna

Seydi Mandoza

Sensommarreggae på miniBACKSTAGE!

Senegalesiska reggaeartisten Seydi Mandoza, numera boende på Orust, blev tidigt inspirerad av legendariska artister från Senegal såsom Ndiaga Mbaye och Cheikh Lo. Med tiden har han hittat sin egen väg i musiken och genom den till Sverige. Här har han släppt skivor och spelat på reggae-festivaler, såsom Öland Roots.

Kom och njut av Seydis musik innan skymningen faller.

LÄNK TILL MUSIKEN

Splashing Fire

Klezmer på miniBACKSTAGE!

Splashing Fire spelar bl.a. låtar från Balkan och Klezmer på fiol och darabuka kit, ett set med fyra stämda turkiska trummor och bastrumma och hi-hat från ett trumkit. Så har slagverket också rollen som bassist och ger därmed en full ljudbild. Splashing Fire spelar traditionella låtar med eget hjärta och eld.

Kom och dansa till Spashing fires toner!

LÄNK TILL MUSIKEN

Honeycombgrouper

Ambient/elektronisk vid sjön på miniBACKSTAGE!

Två decenniers elektroniskt musikskapande blandas ihop live i nya kombinationer av rytmer och melodier. Eventuell disharmoni kan plötsligt övergå i dess motsats. Målet är alltid oväntad och nyskapande musikalisk magi och dans i någon form.

Kom och lyssna, mingla och sug in energin när honeycombgrouper gör sin grej.

LÄNK TILL MUSIKEN

Yin Yoga

Smygstarta en festlördag med yin yoga på miniBACKSTAGE!

Upplev Yin yoga med fokus på avslappning, meditation och kroppens upplevelse till toner av instrumentet Hang spelat av Mikael Mareld, medan morgondiset lättar.

Yin yogan är en lugn och stillsam yogapraktik som tillåter kroppen och sinnet att uppleva varje position i ett mer långsamt tempo. Kom som du är men ta med en varm filt eller tröja om vädret är kyligt samt något att ligga på.

Habab family

Favorit i repris på miniBACKSTAGE på ”Andra sidan”

För exakt ett år sedan och på exakt denna vackra plats, serverade vi Habab för första gången till världen. Nu är vi tillbaka, men denna gång med vår Habab-vagn. Vem vet kanske det blir en ny världsnyhet denna gång. Hoppas vi ses!

Matilda Kjellsdotter

Samvävning på miniBACKSTAGE!

Matilda är textilkonstnär och kommer att ha utställning och väv-workshop under dagen.

Testa på att väva och tillsammans väver vi en BACKSTAGE Orust väv. 

Mikael Mareld – Hiphop

Afternoon-Hiphop på miniBACKSTAGE!

Med egenproducerade beats och texter präglade av en tydlig känga till det politiska systemet, samt den problematiska relation vi har till vår omvärld, levererar Mikael Mareld hiphop med rak och tydlig kritik varvat med existentiell klarhet och utmaningen att skapa sin egen väg i ett väl upptrampat landskap.

LÄNK till musiken

Hanna Ivy Iveslätt – OUR STORIES

Samtidskonst på miniBACKSTAGE

Under sommaren 2022 har Hanna initierat en social konstnärlig process som vill skapa ett ramverk för att kollektivt bära vittnesmål om erfarenheter från krig, förföljelse, flykt och exil –
OUR STORIES. READ. LISTEN. WALK. 

På miniBACKSTAGE visar hon sin kortfilm om processen och bjuder in till samtal.

LÄNK till projektet

Trolsk

Trolsk skymning på miniBACKSTAGE!

Med en nyfunnen kärlek för elektronisk musik och efter några år av experimenterande med olika former kommer Trolsk köra ett DJ set med organiska rytmer och rituell stämning för att bjuda in oss alla till att gunga in natten och stampa jorden tillsammans.

Dröj dig kvar i mörkret!